STIGLO JE HITNO UPOZORENJE RHMZ: Beograd ponovo na udaru, na snazi je crveni meteoalarm
Upozorenje na kišu, Foto: Stefan Stojanović

NAJAVE

STIGLO JE HITNO UPOZORENJE RHMZ: Beograd ponovo na udaru, na snazi je crveni meteoalarm

Za skoro celu Srbiju na snazi je crveni meteoalarm

Objavljeno: 09:08h

Nakon napete noći, RHMZ je jutros u 8 izbacio novo hitno upozorenje na jako grmljavinsko nevreme za područne Srema, Bačke i zapadne Srbije.

Jako naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada koje je zahvatilo zapadnu Srbiju, Šumadiju, Beograd i Banat premeštaće se sporo na istok severoistok. Očekuje se velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40 mm ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina. Tendencija premeštanja je ka Rumuniji i istočnoj Srbiji, saopštio je RHMZ.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

Za skoro celu Srbiju na snazi je crveni meteoalarm – prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

I danas se na području Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °C, a kako je najavljeno, za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Bonus video:

00:05

Nevreme u Beogradu

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.